Een trots Frans jongetje aan het Lac de Panneciere

De Morvan is een waar paradijs voor de wandelaar

Er zijn veel gemarkeerde wandelpaden en uitgezette routes. Voor de de mountainbiker zijn in totaal 1200 km met gemarkeerde routes uitgezet. Ook is het mogelijk om een Quad te huren en hiermee de Morvan te doorkruisen. In de meren kan men heerlijk zwemmen, kanovaren, surfen, waterfietsen en vissen. In Autun kan men golfen en o.m. het oude Romeinse theater bezoeken. In Vezelay, een heel gezellig, sereen stadje staat een prachtige basiliek,die zeker een bezoek waard is. Het rijden door de Morvan biedt u steeds weer een ander vergezicht op.

Tennis: In Ouroux-en- Morvan(4 KM) kunt u een partijtje tennis spelen: banen huurt u bij het Syndicat d’Initiatieve in Ouroux.

Zeilen: De meren bieden natuurlijk volop mogelijkheden voor allerlei watersporten. Langs het Lac des Settons kun je zelfs leren zeilen door je aan te melden bij de zeilschool.

Raften en kanoën: Op de rivieren kunnen de wat extremere watersporten beoefend worden. Voor de huur van kano’en kayaks kun je in onze omgeving terecht: zie www.an-rafting.com

Paardrijden en paardrijles is mogelijk in directe omgeving. Graag geven wij u nadere info.

Vissen: In de grote meren is het goed vissen. In het Lac de Panneciere is het nachtvissen op karper toegestaan. Voor vergunningen gaat u naar het Syndicat in Ouroux of naar het hengelsport winkeltje in Chaumard, een dorpje op 4 km van ons huis, direct gelegen aan het grote meer.